Planlægger du en tur til det farverige Cuba? Fantastisk! Men før du pakker dine kufferter og drømmer om salsa, solskin, og smukke strande, er der noget vigtigt, du skal have styr på: dit visum. Lad mig guide dig igennem processen, så du hurtigt og uden besvær kan få dit visum til paradis!

Sådan ser et turistkort til Cuba ud før det er udfyldt.

Først og fremmest, find ud af, hvilken type visum du har brug for. Hvis du blot er turist, så kan du læse videre her.

Som enhver god opdagelsesrejsende ved, er det vigtigt at være forberedt. Sørg for, at dit pas er gyldigt (mindst 6 måneder efter din hjemkomst).

Nu til den spændende del – ansøgningen! Hvis du er ude efter et turistkort, kan du snuppe det online, gennem dit flyselskab, eller endda hos nogle rejsebureauer. Og hvis du foretrækker det personlige touch, kan du altid svinge forbi den nærmeste cubanske ambassade i København(dette kræver dog at du kontakter dem først på email embacuba@dk.embacuba.cu eller telefonisk på 39401510. Jeg vil personligt anbefale at du blot ansøger online.

Trin 1: Sådan udfylder du din online ansøgning

Først går du til Cuba-visum.dk og trykker “Ansøg om visum

Fornavn & Efternavn felterne: Det meget vigtigt at være opmærksom på ikke at bruge special tegn som Æ, Ø eller Å. Istedet skal du bruge AE for Æ, OE for Ø og AA for Å.

Derudover er det vigtigt at være opmærksom på, at mellemnavne er et Fornavn, og dermed skal med i Fornavn feltet.

Pasnummer feltet: Det er det yderst vigtigt at pasnummeret stemmer helt overens med det pasnummer du finder i dit pas.

Fødselsdag feltet: Her indtaster du din fødselsdato.

Nationalitet feltet: Her indtaster du din nationalitet. Det betyder at hvis har et dansk pas, så indtaster du Danmark. Hvis du har et svensk pas, så indtaster du Sverige.

Flyver du via(mellemlander) USA? feltet: Årsagen til at du bliver spurgt om dette er at der er forskel i det turistkort du skal have. Hvis dit fly mellemlander i USA, så skal du have et lyserødt turistkort. De fleste mellemlander enten i Europa eller i Canada før deres slutdestination Cuba, og de skal blot have et grønt turistkort. De fleste skal derfor svare ‘Nej’ til dette spørgsmål.

Trin 2: Leveringsadresse

Nu er du faktisk færdig med de personlige oplysninger til dit Cuba visum. Det eneste du skal indtaste på denne side er egentlig blot hvor du gerne vil have dit Cuba visum leveret. Dette kræver derfor ingen nærmere udbybning. Jeg vil dog anbefale at du sørger for at dit Telefon nummer og din e-mail er indtastet korrekt, så du modtager ordrebekræftelse og tracking på dit Cuba turistkort.

Trin 3: Betaling

På dette trin skal du blot betale for at modtage dit turistkort. Prisen er 750 DKK, og du kan betale med enten Visa, MasterCard eller AMEX. Betalingsformularen er krypteret, og der er derfor ingen der får adgang til dine detaljer.

Ofte Stillede Spørgsmål (FAQ)

Hvem skal have visum for rejse til Cuba?

De fleste turister(herunder danskere), dem fra europæiske lande og Canada, skal anskaffe sig et turistkort (Tarjeta de Turista), som tillader et ophold på op til 30 dage og kan forlænges for yderligere 30 dage i Cuba. Dette turistkort er generelt let at anskaffe og kan ofte købes online på cuba-visum.dk.

Hvem kan rejse til Cuba uden visum?

Danskere kan ikke rejse til Cuba uden visum. Danskere, og de fleste nationaliteter, skal uden undtagelse anskaffe sig et Cuba turistkort før afrejse.

Hvilke lande skal have visum til Cuba?

De fleste lande(inklusiv Danmark) kræver et visum eller et turistkort for at indrejse i Cuba. Dette omfatter USA, de fleste europæiske lande, og mange andre lande rundt om i verden. Det er vigtigt at tjekke de specifikke krav for dit land, da de kan variere.

Hvordan får man visum til Cuba?

Man kan normalt få et turistvisum (turistkort) gennem flyselskaber, rejsebureauer, eller direkte fra en cubansk ambassade eller konsulat. For andre typer visa, såsom forretnings- eller studievisa, skal man ansøge direkte gennem Cubas ambassade eller konsulat.

Hvordan får man visum til Cuba fra Danmark?

Danskere kan bestille deres turistkort til Cuba direkte igennem denne hjemmeside. Rejsende kan også kontakte Cubas konsultat i København, aftale en tid med dem og fysisk møde op for at ansøge om et turistkort. Dette anbefales dog ikke.

Hvor får man visum til Cuba?

Visum til Cuba kan opnås gennem Cubas ambassader eller konsulater i dit land, via visse flyselskaber, og gennem godkendte rejsebureauer. De fleste vælger at købe deres turistkort online.

Hvor meget koster et visum til Cuba?

Prisen på et visum til Cuba er 750 DKK. Det er dog vigtigt at bemærke, at der findes to typer af cubanske turistkort: et grønt og et lyserødt. Det lyserøde turistkort, som er nødvendigt for rejsende, der ankommer til Cuba via USA, er betydeligt dyrere end det grønne kort. Denne prisforskel skyldes de komplekse forhold mellem Cuba og USA. Rejsende, der ankommer til Cuba direkte fra Europa eller Canada, kan benytte det mere prisvenlige grønne turistkort

Hvor meget koster et visum til Cuba fra Danmark?

Som besvaret ovenover, så koster et visum til Cuba fra Danmark 750 DKK udfra den betingelse at du ikke mellemlander i USA. Hvis du mellemlander i USA, så skal du bruge et dyrere turistkort(et lyserødt), som koster omkring 1285 DKK. Rejsende der rejser via Europa, Canada eller Sydamerika(altså dem som ikke mellemlander i USA) kan benytte sig af det grønne turistkort.

Hvordan ansøger man om visum til at rejse til Cuba?

De fleste vælger at ansøge online via cuba-visum.dk. Dog kan du også ansøge igennem den Cubanske ambassade i København, hvor du skal møde op med pas, rejseforsikring og rejseplaner.(Dette behøver man ikke ved en online ansøgning, og derfor et det meget mere praktisk blot at ansøge online).

Hvordan udfylder man et turistvisum til Cuba?

Dit turistvisum til Cuba(også kendt som et turistkort) udfyldes af dit rejsebureau, ambassaden eller den hjemmeside du bestiller dit visum fra. Du skal derfor ikke selv bekymre dig om det. Hvis du har bestilt online fra et firma der ikke har udfyldt det fra dig, så skal du blot udfylde det med følgende oplysninger:

  • Fødselsdato
  • Nationalitet
  • Fornavn & Efternavn

Hvor lang tid tager det at få visum til Cuba?

Visum til Cuba udstedes samme dag, som du ansøger. Hvis du ansøger online, kan du få det leveret med posten inden for 1-2 hverdage. Du har også mulighed for at afhente dit visum samme dag, eller hos nogle rejsebureauer kan du betale for at få det leveret samme dag med kurerkørsel.

Hvor længe kan man opholde sig i Cuba på et turistvisum?

Du kan opholde dig 30 dage i Cuba som turist. Når du ankommer til Cuba kan du ansøge om at forlænge dit ophold med yderligere 30 dage.

Er det sikkert at rejse til Cuba? (Rejsevejledning)

Cuba har et lavt kriminalitetsniveau sammenlignet med andre lande i regionen. Turismen er nemlig en af Cuba´s største indtægtskilder, og de passer derfor godt på deres turister. Som alle andre ulande bør du ikke have for mange kontanter på dig.

Det anses derfor generelt sikkert for turister at tage til Cuba. Danmarks udenrigsministerie har ingen officiel rejsevejledning til Cuba, og de henviser istedet til andre landes rejsevejledninger.

Her på siden vil jeg istedet anbefale at man holder øje med vores svenske naboers rejsevejledning til Cuba. Og på nuværende tidspunkt skriver de at Cuba er en relativt sikker og trygdestination.

Er der nogle COVID-19 restriktioner ved besøg til Cuba?

Nej der er ingen restriktioner overhovedet. Du skal hverken være vaccineret eller have maske på.

Vigtige ting at vide før du tager afsted til lufthavnen

Du får simpelthen ikke lov til at boarde dit fly til Cuba, hvis du ikke har styr på følgende ting:

  • Dit pas skal være gyldigt i minimum 6 måneder efter din planlagte hjemrejse fra Cuba
  • Dit turistkort skal være udfyldt korrekt. Der må ikke være fejl i navn, pasnummer, fødselsdato eller nationalitet
  • Du skal have en returbillet. Hvis du ikke har en gyldig returbillet, som skal være indenfor de 30 dage fra efter ankomst, så kan du ikke få lov at komme om bord på flyet.
  • En gyldig rejseforsikring: Du skal have en rejseforsikring der dækker dit ophold i Cuba. Du kan købe en rejseforsikring hos Gouda.

Generelt når man rejser til Cuba

Vaccinationer du bør have

Statens Serum Institut anbefaler at man er vaccineret imod stivkrampe, difteri og hepatitis a ved ophold på op fra 0-6 måneder. Hvis du skal opholde dig i længere tid end 6 måneder, så anbefales det at du derudover ogs åfår en hepatitis b og tyfus vaccine. 

Det bedste rejsetidspunkt at besøge Cuba på

Højsæsonen for turisme i Cuba er fra november til april. Lav sæsonen er fra maj til oktober. Årsagen til at de fleste vælger at besøge Cuba imellem november og april er at der er mindre regn, mere tørt og mere fest. Der er langt flere kulturelle begivenheder som for eksempel Havana Jazz Festival. Du oplever altså et mere behageligt vejr i højsæsonen, mere af den lokale befolkning; da der er flere festivaller og lokale begivenheder.

Havana Jazz Festival er helt klart noget man bør tage med i sine overvejelser. Festivalen foregår typisk i januar. Der er dog også mange andre festivaler og lokale begivenheder i højsæsonen.

Hvis du besøger Cuba i lavsæsonen så vil du opleve mere regn og færre turister. Fordelen ved at besøge Cuba i lavsæsonen er derfor at der er mindre folkemængder, mindre tralvt og priserne på hoteller og fly er lavere.

Hvis man ikke tænker i pris, er det bedste rejsetidspunkt altså at besøge Cuba i deres højsæson. 

Det du bør vide om valutaen og penge i Cuba

Valutaen i Cuba kaldes CUP. Du kan ikke veksle penge til cubanske i din bank her hjemme. Du anbefales at medmindre EUR i mindre sedler og veksle ved ankomst. USD godtages ikke.

Det er faktisk ikke lige til at få vekslet penge før afrejse til Cuba. Det anbefales derfor at du veksler penge til EUR, som du kan veksle lokalt nede i Cuba. Det er vigtigt at du ikke hæver store pengesedler, men istedet vælger EUR i for eksempel 10, 20 eller 50 EUR sedler. VIGTIGT: Der er mange steder på internettet som anbefaler at du medbringer USD. Dette er en dårlig idé da Cuba officielt ikke modtager eller godkender USD. Du skal derfor veksle dine danske kroner til EUR i din bank og bede om at få udbetalt dem i små EUR sedler. 

Ved ankomst til Cuba´s lufthavn kan du veksle dine EUR til den lokale valuta i lufthavnens vekselkontor kaldet CADECA.

Kan jeg ikke bare tage mit kreditkort med?

Dette er ikke den bedste idé. Mange steder vil du slet ikke kunne betale med dit kreditkort, og de steder du kan betale, vil du blive påkrævet et ekstra gebyr for betalingen. 

Jeg har glemt kontanter eller jeg gider ikke tage kontanter med

Så behøver du heller ikke at blive helt stresset. Du kan hæve kontanter fra hæveautomater. Bare husk at være diskret, og være opmærksom på at din bank kan finde på proaktivt at spærre dit kort ved hævninger i Cuba(da det er et højrisiko land). Så du skal være klar på at tale med din bank, om at du har tænkt dig at bruge dit kort i Cuba.

Afsluttende anbefalinger

  • Undgå stress: Ansøg om dit Cuba visum i god tid. Et Cuba visum/turistkort er nemlig gyldigt for altid. Du kan derfor i teorien ansøge om dit visum 1 år før du skal afsted. Det er først ved ankomst at de 30 dage påbegyndes.
  • Hold dig opdateret: Regler og love kan ændre sig hele tiden. Du bør derfor altid holde dig opdateret.

Write A Comment